Vendégajándék...


Az esküvő kétségkívül a menyasszony és a vőlegény nagy napja, ám egy figyelmes ifjú pár a vendégekre is gondol. Az is igaz, hogy ezen a napon a házasok kapnak ajándékot a násznéptől, de azért a vendégeknek sem kell üres kézzel távozniuk! Egy apró ajándék számukra is örök emlékké teheti az esküvő napját! 

Ötletek:


Illatos borítékok
Rendkívül egyszerű, olcsó és ötletes ajándék. Minden vendégnek készítsetek egy-egy illatos csomagocskát a következőképpen: háromféle szárított virágot (rózsaszirmokat, levendulát és cédrust) tegyetek bele egy-egy szép, pasztell színű borítékba, ragasszátok le, a három borítékra szép betűkkel írjátok rá a benne levő növények nevét, majd helyezzétek egymásra őket és egy krémszínű szaténszalaggal kössétek át a kis illatos pakkot!

Hozzávalók:
-szárított levendula, rózsa és cédrus,
-3 pasztell színű boríték,
-krémszínű szaténszalag,

-tetszés szerint arany, ezüst, bronz, fekete, lila zselés toll 

Sütis üvegek
Ehhez az ötlethez nincs szükség kézügyességre, a kreativitás azonban ebben is benne rejlik! Pici csatos vagy fedeles üvegekbe tegyetek kekszet, vagy néhányat a lakodalomra készült aprósütikből, és egy szép, az asztali dekoráció színéhez illő szalaggal kössétek át az üveg nyakát (a szalagot kétoldalú ragasztószalaggal is rögzítsétek)! A csomó alá kerüljön még egy kézzel írott kis etikett, az üvegre oldalára pedig egy öntapadós címke. Mutatós, kedves és finom ajándék. 
Hozzávalók:
-mini üvegek,
-szalag,
-kétoldalú ragasztószalag,
-öntapadós címke,
-krémszínű Canson papír az etikett címkéhez,
-zselés toll ,
-olló,
-lyukasztó

                                                                  Névre szóló virágok

Gravírozzátok bele az üvegpoharakba a vendégek nevét, és egy-egy apró motívumot, például szívet, levelet, gyűrűt, és esetleg az esküvőtök dátumát! Ha kész, ültessetek el benne egy szép árvácskát (ha lehet, olyan színűt, ami illik az asztalterítékhez és dekorációkhoz). Ez az ötlet egyben ültetőkártyaként is funkcionálhat.
Hozzávalók:
-üveg mécsestartópoharak,
-gravírozó gép vagy üvegfesték
-virágföld,
-árvácskák

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések