Turkálóból is öltözhetünk divatosan!


Egyre nagyobb divat manapság a turkálás, vagyis a különböző ruhadarabok turkálókból való beszerzése.

Bár sokan úgy vélik, turkálóból öltözködni ciki, és nem is lehet az ott kapható darabokból igényes és divatos összeállításokat kialakítani, ez nagy tévedés, gyakran ugyanis olyan kincsekre bukkanhatunk ezekben az üzletekben, amilyenekre az új holmikat árusító boltokban soha.

A turkálós olcsó ruhákban az a legjobb, hogy mivel alig kell rájuk költeni, nem sajnáljuk őket, ha esetleg át kell alakítani ahhoz, hogy megfeleljen az ízlésünknek és a stílusunknak.

Aki viszont éppen a trendi holmikat célozza meg, annak is érdemes bemennie a turkálóba, hiszen ezek közül is jó néhány darabot találhatunk ott, jóval olcsóbban, mint a „rendes” üzletekben. Sokszor szinte teljesen új, a legfrissebb divatnak megfelelő ruhákat találhatunk, melyek teljesen jó állapotban vannak, csak azért végezték a turkálóban, mert nem volt jó a méret, vagy mert tulajdonosának valamiért mégsem tetszett.

Előnyök:
Olcsó
A legtöbben kétségtelenül anyagi okokból vásárolnak turkálóban. Úgy gondolják, miért költenének nyolcezer forintot egy farmerre, amikor egy használtruha-kereskedésben tizedennyiért beszerezhetik. 
Nagyobb a választék
Miért járnánk végig a kis butikokat, ahol mindössze öt-tíz darab pulóvert találunk, amikor a használtruha-kereskedésekben egész sorokban állnak? Igaz, a szélesebb választék miatt több időt kell rászánni a vásárlásra, de az esély is nagyobb, hogy valóban megtaláljuk, amit keresünk.
Nem csak az aktuális divatot találjuk meg
Ha egy bizonyos ruhadarab a divat, mint pár éve például a „gyárilag szakadt” farmer volt, gyakran szembesülünk azzal, hogy a butikokban kizárólag ilyet kapni, így ha nekünk nem tetszik, abban a szezonban le kell mondanunk az új farmerről. 
Hamarabb megtaláljuk a kívánt darabot
Ha egy bizonyos ruhadarabot keresünk, például egy kis fekete ruhát a hétvégi elegáns céges bulira vagy egy terepszínű sortot a kerti partira, érdemesebb turiban próbálkoznunk, mint hagyományos butikban. 
Márkás darabokra is bukkanhatunk
Akár elegáns kosztümöt, akár sportruházatot keresünk, a turiban szinte biztosan találunk kiváló minőségű, márkás darabokat. Igaz, többet kell kutatnunk értük, mintha bemennénk az adott márka boltjába, de cserébe tizedáron juthatunk hozzájuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések