Takaró varrás kezdőknek

Anyagszükséglet takaró varráshoz:
70x100cm világoskék anyag
70x100cm vlies
80x110cm sötétkék mintás anyag
A takaró kész mérete 70x100cm lesz.
A világoskék anyag fonák oldalához illesszük hozzá a vliest, és körben gombostűzzük meg. Talpszélesen varrjuk hozzá a vliest az anyaghoz.
 
A sötétkék anyag szélétől a fonák oldalon húzzunk 5 cm-re párhuzamost, majd a vonal mentén hajtsuk be az anyagot és vasaljuk le. A sötét anyag fonák oldalára a bevasalt vonalhoz illesszük a világoskék anyagot a vlies-es felével. Rajzoljuk meg azt a vonalat, ahol a sarkot varrni fogjuk.
  
Az 5cm-re rajzolt párhuzamos sarkát kössük össze a takaró sarkával, majd állítsunk merőlegest erre a vonalra a párhuzamosok metszéspontjában.
Gombostűzzük össze a sarkot.
  
Varrjunk végig a vonalon, de úgy, hogy a végén 1,4cm-t hagyjunk szabadon. A felesleges varrásszélt vágjuk ki. Fordítsuk ki a sarkot és rendezzük el benne a vliest.
  
A sötétkék anyag szélét körbe vasaljuk be 1cm-esen a fonák oldal felé.
Gombostűzzük meg körben a szegélyt. Figyeljünk arra, hogy a világoskék anyag a vlise-el mindenhol szépen kifeküdjön. Varrjunk végig rajta mm-esen
Varrjuk bele a mintát a takaró közepébe. Rajzoljunk selyempapírra egy egyenlő oldalú háromszöget, melynek oldalai 10cm-esek. Minden sarkából húzzunk 10 és 7cm sugarú kört.
Erősítsük meg a vonalakat úgy, hogy a hatása az legyen, mintha a karikák egymásba fonódnának. A papírt helyezzük a takaró közepére. Gombostűzzük rá úgy, hogy mind a három réteg kisimuljon. Varrjunk végig a megerősített vonalakon sötétkék cérnával.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések