Ötletek legénybúcsúra...


A buli maximálisan igazodjon az ünnepelt igényeihez és személyiségéhez!

1. A jogosítvánnyal nem rendelkező vőlegényt ne lepjük meg egy napos Ferrari-vezetés élménnyel.
2.  Az ünnepeltet kínos helyzetbe hozni, kiröhögni, zavarba ejteni szigorúan tilos!
3. Nem érdemes közvetlenül az esküvő előtti este tartani, legjobb egy-két héttel előtte.
1. Játsszunk!

A jegyeseket különböző feladatoknak kitenni népszerű program szokott lenni a búcsúkon, itt is tartsuk szem előtt a cikiség és a zavarba ejtés faktort. Több helyről hallottam már a szó szerint vett petrezselyemárulást, ahol a vőlegénynek petrezselymet kellett árulnia idegeneknek az utcán. Ezen kívül lehet mindenféle kreatív feladat, de a legjobb és legötletesebb (és persze a legtöbb előkészületet igénylő) egy városban rohangálós feladatmegoldós, ami  állomásokra bontja az estét, különböző helyszíneken pedig különböző feladatokat kell megoldani az ünnepeltnek, és ha jól elvégzi a feladatot, akkor megkapja a következő helyszínre utaló jeleket (és azt is ki kell találnia, hogy hova megy). Lehet szó versírásról, vagy kalapozós éneklésről a metróban, jelmezbe öltözésről — bármiről, amibe szerintetek a menyasszony (vagy a vőlegény) még lazán belemegy, és jó bulinak fogja tartani. A helyszíneket válogassátok úgy, hogy viszonylag hamar el lehessen jutni egyikből a másikba, és ne menjen el sok idő az utazással (mert pl. dugó van). Nem kell feltétlenül az esküvővel vagy a házassággal kapcsolatos feladatokat kitalálni, ha sikerül, akkor annál jobb, de enélkül is kalandos programot tudtok szervezni. A végcél pedig legyen például egy kellemes étterem vagy egy hotel, ahol mindenki kipihenheti a fáradalmakat.
Variáció: Ha kicsit lazább, kevesebb szervezést igénylő buli lenne a megfelelőbb, elmehettek például közös bowlingozásra vagy biliárdozni, dartsozni, a retrót értékelő vőlegénynek pedig konzolpartit is tarthattok. Az a lényeg, hogy ez egy különleges baráti összejövetel legyen, ha egy kis extrával feldobjátok (pontszámgyűjtés, csapatok versengése), máris emlékezetes estétek lesz.

2. Inkább maradjunk otthon!

Ha nincs igény nagy bulira, extra meglepetésrekre, vagy játékra, nyugodtan maradhattok is otthon, és rendezzetek egy  pasis estét, vidám (vagy esküvős!) filmek nézésével, nagy beszélgetésekkel. Ha a vőlegény igényli, hadd beszélje ki magát, biztos sok minden jár a fejében, akár a félelmei, akár a szervezés stressze – hallgassátok meg, végülis erre valók a barátok, nem? :) Szóba jöhet a laza konzolozás, egy WoW-os raid, vagy közös Super Mariózás. Csak legyetek együtt és lazuljatok, ahogy szoktatok.
3. Kirúgunk a hámból!
Talán a legismertebb, legelterjedtebb variáció, amit az amerikai filmek hatására sokszor azoknak a torkán is le akarnak nyomni, akik erre egyáltalán nem vágynak.  Ha ilyen bulira számíthatunk (mert erre vágyik  a vőlegény), mindenképpen érdemes tisztázni a határokat még józanon – a párnak egymás között, illetve a menyasszonynak/vőlegénynek egy kiválasztott baráttal (például a tanújával). Ha ott van egy táncoslány , belefér egy csók? Simogatás? Szobára menés? Mi számít megcsalásnak? A józan barát feladata lesz biztosítani, hogy a határt ne lépje át az illuminált ünnepelt, nehogy emiatt ne legyen esküvő. Ha nem értünk egyet a döntéssel (mert mondjuk neked nem fér bele az, ami nekik igen), akkor is szép csöndben tenni kell a dolgunkat, majd ők tisztázzák egymás között, ha valami nem stimmel, a lényeg az, hogy a lefektetett szabályokat tartsa be mindenki.
4.Exkluzív élmény
Ha van elég pénzetek, egy igazi “Szex és New York”-os bulit csaphattok limuzinnal, pezsgőzéssel, koktélokkal, pazar vacsorával egy drága étteremben, az éjszaka után pedig wellness kezelésekkel és spa-val. Tényleg a csillagos ég a határ, és jó, ha csak a kreativitásotokon múlik, hogy mi legyen a program.
Srácoknak bérelhettek focipályát egy komoly meccsre (váltóruhát vigyetek!) vagy bármilyen olyan programot szervezhettek neki, ami a hobbijához kapcsolódik és egy kicsit extrább annál, mint ahogy hétköznaponként foglalkozik vele.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések