Nyári anyag mustra...


Pamut

A 100%-os pamut anyag nagyon jól szellőzik, de a meleg időben fontos, hogy elkerüld a túl vastag szövésű textíliákat. Adj egy esélyt a vékony pamutból készült ruháknak, ha kényelmesen és szárazon szeretnéd tölteni az idei nyarat.

Vászon

A lenből készült vászon valamivel drágább, mint a pamut, de az árkülönbséget a remek szellőzés és extra-könnyű szövés igazolja. A vászon egyetlen hátránya, hogy elég könnyen gyűrődik, ezért több időt kell a vasalására fordítanod.

Kreton

A többi pamutból készült ruhaanyaghoz képest, a kreton egy könnyebb és jobb légáteresztő tulajdonságokkal rendelkező szövet, amelyet általában vidám virágminták díszítenek. A kretonból készült nyári ruhák kellemes és kényelmes viseletet biztosítanak a legnagyobb hőségben is.

Muszlin

A muszlin a forró éghajlatú Dakka városából származik, amely a mai Banglades területén volt található, így nem meglepő, hogy az egyik legjobb forró időben is hordható ruhaanyagként tartjuk számon a remekül szellőző szövetet.

Műselyem (Rayon)

A tisztított cellulózból készült műselyem vagy más néven rayon anyag nedvességfelvevő és légáteresztő képessége megközelíti a természetes selyem viselési tulajdonságait. A megfelelően szőtt fél-szintetikus ruhaanyag esetében a gyűrődékenységtől és a mosás miatti méretváltozástól sem kell tartanod.

Zsorzsett

A Georgette de la Plante francia tervezőnőről elnevezett enyhén áttetsző és habkönnyű ruhaanyag is remek választást jelent, ha egy igazán kellemes tapintású kelmében szeretnéd tölteni a forró nyári napokat. Az eredetileg selyemből készült, kreppes anyagot napjainkban már gyapjúból és mesterséges szálas anyagból is előállítják.

Jersey

A zsorzsetthez hasonlóan, a jersey is többféle alapanyagból készülhet, így napjainkban pamutból, gyapjúból és szintetikus szálas anyagból előállított változatokkal is találkozhatsz. A könnyű szövésű, rugalmas jersey kiváló választást jelent a forró napokon, ám a vastagabb és merevebb verzióit jobb, ha meghagyod a hidegebb időszakra. Óriási előnye, hogy a viselése előtt nem kell a vasalással szenvedned.

Selyem

Ha azt kérded, hogy milyen ruhaanyagban érezhetnéd garantáltan jól magad még a nyári forróságban is, akkor mi a selymet tudnánk a figyelmedbe ajánlani. A viszonylag drága 100%-os selyem csak úgy simogatja és hűti a bőrt, de a selyemkeverékekből készült anyagok is jó szolgálatot tehetnek a melegebb napokon.

Chambray

A könnyű farmerutánzatként ismertté vált chambray valójában rengeteg színben kapható és főként ingek készülnek belőle. Az eredetileg vászonból előállított ruhaanyagot most már inkább pamutból nyerik ki a gyártók. Viselj chambrayből készült ruhaneműket, ha nyáron is farmer kinézetű viseletekben szeretnél járni.

Szintetikus vízkivezető anyagok

Hiszed vagy sem, a műszálból készült vízkivezető anyagok is megérdemlik a helyüket a legjobb nyári szövetek között, hiszen a főként sportruházat gyártására alkalmazott kelme pillanatok alatt elpárologtatja az izzadtságot a bőrről.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések