Lánybúcsú....


1. Az első és legfontosabb: a menyasszony:. Érdekes módon ezt sok szervezkedő hajlamos elfelejteni. A legfontosabb, hogy Ő jól érezze magát, nem az, hogy a kommersz leánybúcsús programokat kipipáljátok. Ha irtózik a “fasznyalókától” vagy nem akar feltűnést kelteni, akkor ne adjatok rá csilli-villi palástot menyasszony felirattal, meg ne utaztassátok limuzinban. Ciki lesz.
 2.Ugyanez igaz az alkoholra is. Ha a menyasszony egyébként nem egy szeszkazán, csak rossz sülhet ki belőle, ha a “minden válasz után egy korty pálinka” témára mentek rá…
 3.Legyen olyan feladat, ami rólatok, barátnőkről szól. Például: válogassatok össze régi képeket, vagy tárgyakat, amik közös emlékeket idézhetnek fel, és találja ki a menyasszony, hogy kitől van.
 4.Vagy ajándékozzon neki egy dobozban mindenki egy-egy bugyit a “nászéjszakára”, ami rá jellemző, és tippeltessétek meg vele, vajon kitől lehet.
5. MINDEN olyan feladatot, ami intim, bensőséges, cikin sülhet el, exekkel kapcsolatos, időzítsetek beltérbe, lakásba, olyan helyre, ahol komfortosan érezheti magát a menyasszony.
6. Apropó: helyszínek. Nem mindegy hol kerül megrendezésre a leánybúcsú. Olyan hely kell, ahol külön is vagytok, de amúgy is van nyüzsgés, főleg előre kell gondolkodni, ha kocsmatúrával számoltok. Szombat este még egy 8-10 tagú társaságnak is nehéz leülni, állva meg elég béna feladatokat megoldani.
7. Program. Mindig felmerül, mik legyenek a programok. Első ízben döntsétek el, hogy egy nagy tematikus kalandot akartok, vagy inkább kis feladatokat állítanátok össze. Előbbire példa, ha végigjárjátok a menyasszony és a vőlegény történetének legfontosabb helyeit, úgy, hogy mindig a menyasszonynak kell kitalálnia, mi lesz a következő (különféle jelekből, tárgyakból, kérdésekből). Utóbbit érdemes inkább egy helyen lebonyolítani, sok piával, felkészülve a feladatokra, aztán meg jöhet a buli!
8. Bulimagnó. Ha vonul a társaság, megéri vinni egy kazettás magnót a kedvenc számaitokkal, így garantált a jó hangulat. Vagy adapteres kazettával rákötni a magnóra az iPodot, csak haladóknak!
9. Egyszerű de nagyszerű ötlet: minden ülőhelyhez tegyetek egy kártyát egy kérdéssel, amit annak kell megválaszolnia, aki odaül. Például: “Mi a menyasszony kedvenc száma? Mit tervez a nászéjszakára? Mitől fél a legjobban?” Néhány kártyára érdemes ilyet is írni: “Vegyél egy pálinkát a menyasszonynak! Ha nincs tele a menyasszony pohara, töltsd fel!” Aztán ha lement a kör cseréljetek!
10. Ami mindig bejön az olyan menyasszonyoknál, akiknek több ex-ük is van: a lufis játék. A feladat: a felfújt lufikra egyenként felírni az exek nevét, mindenkiről sztorizni egy kicsit, majd egy nagy pukkanással (tűvel, cipősarokkal) végleg elbúcsúzni a múlttól. Egyenként.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések