Hogyan készítsünk házi testápolót, rózsával és mézzel?


A rózsa és méz testápoló rendszeresen használata megvédi a bőrt, és a természetes olajok helyreállítják a bőr nedvességtartalmát, amit a nap folyamán elveszített.
A testápoló hozzávalói:
2 evőkanál friss vagy szárított rózsaszirom
2 evőkanál mandula olaj
1 teáskanál birsalmamag
2 teáskanál avokadó olaj
2 teáskanál búzacsíra olaj
1 teáskanál méz
5 csepp geránium olaj
Egy hőálló kis tálkába forraljunk fel egy, másfél deciliter vizet, helyezzük a rózsaszirmokat egy üvegtálba, és öntsük rá a felforrt vizet, takarjuk le körülbelül 15 percre, majd szűrjük le. Ebben a rózsavízben forraljuk át a birsalma-magvakat, körülbelül 15 percig, folyamatos kevergetés mellett, hogy ne ragadjon le. Egy idő után látni fogjuk, hogy a folyadék egyre sűrűbbé válik, mikor gél-szerűvé sűrűsödött vegyük le a tűzről, és egy szitán nyomjuk át.
A mandula-, avokadó-, és búzacsíra olajat hevítsük fel, és nagyon lassan vegyítsük össze a mézzel. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, adjuk hozzá a birsalma gélt és a geránium olajat, cseppenként belekeverve, ügyelve a sima állagra.
Hidratáló testápoló:
Hozzávalói:
3 evőkanál glicerin
3 evőkanál rózsavíz
1 evőkanál mandula olaj
1 teáskanál búzacsíra olaj
1 teáskanál jojoba olaj
A hozzávalókat egy zárható üvegedénybe tesszük, és alaposan összerázzuk.
A mandula olaj segít a bőr irritációin, mint például az ekcémán, fájdalmas viszketésen, a bőrszárazságon. Gyors felszívódási képessége révén ideális masszázsolaj alapanyagának is, így a bőr lágy és puha lesz.

Mindkét testápolót száraz, hűvös helyen tároljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések