Hogyan használjuk helyesen parfümünket?Végre, hosszas, kimerítő, testileg-lelkileg megterhelő vadászat után sikerült megvásárolnunk a hozzánk legjobban illő, tökéletes parfümöt.
Azonban nem elég rendelkeznünk ezzel az illattal, alkalmazni is tudnunk kell.
A parfümöt lehetőleg zuhanyzás után, de még öltözködés előtt fújjuk magunkra. Ilyenkor még puhább és melegebb a bőrünk, ráadásul a ruháinkon sem maradhat folt. Sokan nem tudják, de bizonyos ékszereken is nyomot hagyhat a parfümünk, ilyen anyag például az igazgyöngy (nem mintha mindennap igazgyönggyel a nyakunkban rohangásznánk, de azért ezt érdemes észben tartani).
Sokan úgy vélik, azokra a helyekre kellene spriccelnünk, ahol a bőrünk alatt verőerek futnak, ez pedig a nyak, a dekoltázs, a könyök és a térd. A folyamatos pulzálás segít az illat érvényesülésében, az illat gyorsabban „hat”.
Azt viszont sokan rosszul tudják, hogy a fül mögötti részre jó fújni a parfümöt. Ide semmiképpen se, a fül mögötti bőr ehhez túl zsíros.
Bevett módszerek még: a frissen mosott haj beparfümözése vagy a befújt hajkefével való fésülködés. Ezek tényleg jó, hasznos ötletek, így tartós marad az illat.
A parfümöt vagy kölnit legalább húsz centi messziről fújjuk magunkra, vagy permetezzük a parfümöt magunk elé, és egyszerűen sétáljunk bele az illatfelhőbe.
Használat során tartózkodjunk a túlzásoktól, hiszen ez mások számára nagyon zavaró, kényelmetlen lehet. Egy idő után az orrunk hozzászokik az illathoz, így mi már nem érezzük, ellenben mások igen.

A parfümök nem szeretik a nedves helyiségeket, melytől könnyen károsodhatnak. Tároljuk száraz, erős fénytől védett, hűvös helyen. A parfümök szavatossága körülbelül két év.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések