Hajfesték Házilag?


Ha nem szeretnél drasztikus változást, mindössze üdébb, ragyogóbb hajszínt, akkor nem érdemes hajfestéket vásárolni. Íme néhány könnyen megvalósítható házi praktika, amellyel fantasztikusan felfrissítheted vagy intenzívebbé teheted természetes hajszínedet.

Szőke hajra:A titok a kamillában rejlik. Érdemes beszerezni kamillás sampont, és öblítő szer gyanánt kamillavirág főzetet használni. Az eredmény: akár több árnyalattal világosabb, aranyszínű haj. (Sötét hajúak tartózkodjanak tőle, ugyanis foltosíthatja a frizurát.)
Szintén fakítja a hajunk színét a citromlé. Óvatosan bánj vele, savtartalma rongálja a haj szerkezetét. Inkább csak néhány tincsre alkalmazd, és máris kész a házi melír!


Sötét hajra:zsálya lefőzött leve fokozatosan barnít. Látványos eredményt hosszú távon, rendszeres használattal hoz. 
bodzalé bársonyosan meleg árnyalattal üdíti fel az eredeti barna hajszint. Télire ajánlatos lefagyasztani, így az év bármely szakában használhatod.


Vörös hajra:Manapság már minden gyógynövényszaküzletben megtalálható a henna. Az összes hajszínre alkalmazható. Eredmény: csillogó vörös árnyalat. Hajmosás után alkalmazd, az öblítővízbe keverve. 
zsálya a hennához hasonlóan vörösre színez, csakúgy, mint a hibiszkusz (más néven rózsamályva) vagy a vörösáfonyalé.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések