Hajápolás: diófalevél a selymesen fénylő hajért


A jótékony hatású diófalevél számos problémára megoldást jelent: például külsőleg bőrirritációra, sebekre, ízületi fájdalmak enyhítésére használható, borogatásként kiváló segítség. A leginkább látható változást azonban hajunkon tudja kifejteni: egy egyszerűen, forró víz segítségével elkészített főzet selymesen fénylő, egészséges hajat eredményez. 

Egyre több diófalevél-tartalmú készítményt gyártanak napjainkban, ám egy otthon főzött keverék költségkímélőbb megoldást jelent, és a hatás garantáltan nem marad el. A diófalevél szárított változatát patikából is beszerezhetjük.

A főzetbe hetente egy-két alkalommal érdemes a hajunkat áztatni, ez mérsékli a hajhullást és a hajszínünk is sokkal szebb, élénkebb, ragyogóbb lesz. A főzet korpás hajra is kiváló és a legtöbb balzsammal és bolti készítménnyel ellentétben nem okoz zsírosodást. 

Így készül: 

4-5 dl vizet felforralunk, majd ebbe egy púpozott evőkanál apróra vágott (szárított) diófalevelet teszünk. Lefedjük és állni hagyjuk 10-15 percig, majd leszűrjük. Hajmosás (és öblítés) után a még nedves hajat tetszés szerinti ideig áztatjuk a főzetben (langyos vízzel is hígítható). A diófalevélnek van egy minimális színező hatása, ezért a főzetet leginkább a sötét hajú hölgyek figyelmébe ajánlom. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések