A homokóra alkatról ("X") már biztosan hallottál, ezt nevezik a szuper nőies alkatnak, mely arányos, sem a felső, sem az aló test nem szélesebb, a derék keskeny, a csípő és a mell közel azonos körméretű.
cselló szintén arányos "X" testforma, de itt teltebb a mell és a csípő és kevésbé keskeny a derék, ellenben az alsó lábszár kifejezetten vékony.
A váza alkat az "X" és a "H" testalkat határán található. Arányos testforma, de a váll és a csípő keskenyebb, a derék pedig nem olyan keskeny, mint az előbbi két alkatnál, ellenben kifejezetten hosszú.
A hasáb az igazi "H" forma, melyet a szögletes idomok, a széles váll, a kisebb mellek, a széles derék, a keskenyebb csípő és az erőteljesebb lábszárak jellemeznek.
Az oszlop testalkatúak "I" magasak, vékonyak, testük nem ívelt, kicsi mellek, lapos fenék jellemzi őket. Ezt nevezik fiús alkatnak is.
A körte alkatról is sokhelyen olvashattál már. Ez az "A" alkatok egyike, melyeknek jellemzője, hogy az alsó testrész hangsúlyosabb. A körte esetében a vállak normál szélességűek, a csípő és a comb széles, a lábak kissé rövidek és vaskosak.
A tekebábú alkatra ugyancsak az "A" vonal, azaz a széles csípő a jelemző, de a derék vékonyabb és a vastagabb combok alatt a vádli és a boka vékony.
A harang alkat is az "A" vonalak közé tartozik. Teltebb, mint az előző kettő, dereka széles, egybeolvad a csípővel. A felsőteste és a válla viszont keskenyebb az átlagosnál.
A következő csoportba tartozó testalkatoknál a felsőtest a hangsúlyosabb, azaz "V" formájúak. A nyalóka alkatra a nagyobb mellek, a keskeny csípő jellemző. A derék széles, egybeolvad a csípővel. A lábak vékonyak és hosszúak.
A tölcsér testalkatúak például az úszók, akiknek széles válluk, kicsi mellük és keskeny csípőjük van. Tipikus "V" formájúak.
A kehely alkatúaknak is széles a válluk, nagy a mellük, a derekuk vaskos, akár pocakjuk is lehet, de a csípőjük keskeny. A lábuk hosszú és vékony.
Az alma alkat is ismerősen csenghet. Az "O" vonalakat a kerek pocak, a széles derék jellemzi. A test középső része a leghangsúlyosabb.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések