AMIT MINDEN NŐNEK ISMERNIE KELL ha melltartóról van szó

1. A pántok variálása

Vannak olyan lapockánál kivágott felsők, amelyekhez nem igazán mutat jól a melltartó pánt... Persze lehet X-pántos melltartót kapni, de az ilyen „extra” dolgok mindig drágábbak, mint a hagyományos melltartók. Egy gémkapoccsal azonban összefoghatod a melltartók pántját hátul, így nem fognak ki kukucskálni a lapockánál kivágott felsők alól sem.

2. A melltartó mosása

Mivel ezek a kelmék egyre drágábbak és drágábbak lesznek, ezért valószínűleg te is szeretnél vigyázni rájuk, hogy sokáig megőrizzék a formájukat. Ha így van, akkor soha ne dobd be őket csak úgy a mosógépbe! Vásárolj inkább egy melltartóvédő labdát vagy hálót, és mosd ebben a fehérneműdet. Így a merevítő és a szivacs is a helyén marad. Ráadásul, egy kicsúszó merevítő a mosógépben is kárt tehet, így mindenképpen előnyös beruházni egy "védőfelszerelésre".

3. Hátul kivágott ruhákhoz készíthetsz pántot házilag!

Divatosak és nagyon szexi megjelenést kölcsönöznek a hátul kivágott ruhák, de valahogy egy melltartó sem passzol hozzájuk... A szilikon melltartó pedig kényelmetlen, nem tart úgy, sőt, ha megizzadsz leesik, szóval nem a legjobb választás. Viszont egy elasztikus pánt segítségével készíthetsz magadnak egy hosszabbítást, amivel levezetheted szinte a derekadig a melltartó hátsó pántját, így nem lesz kiábrándító a megjelenésed, ha megfordulsz – hiszen a hátadon semmi nem fog látszani. 

4. Fektetve szárítsd!

Ha mosás után lógatva szoktad szárítani a melltartódat, akkor változtass ezen a szokásodon. A lógatástól eldeformálódhat a melltartó, és előbb elnyúlhatnak a pántok, ha annál fogva függeszted fel a fehérneműt. Inkább fektesd egy törölközőre vagy a radiátorra, és hagyd úgy megszáradni. Soha ne tedd a szárítógépbe, mivel a túl magas hőmérséklet roncsolhatja az anyagot, illetve el is deformálódhat.

5. Ne tárold össze-vissza!

A melltartókat mindig úgy tárold, hogy a merevítő ne hajoljon el, ne legyen megcsavarva a melltartó közepe se, tehát ne fordítsd egymásba a két kosarat. A legjobb, ha egymásba helyezed a különböző melltartókat, és mindkét kosár legyen szétnyitva.

6. Ha elkezd kijönni a merevítő

Nem kell új melltartót venned, ha egy kis lyuk keletkezett a merevítő végénél, és már látszik a fém vagy műanyag. Ragaszd le egy sebtapasszal a lyukat. Egy darabig tartani fog, aztán helyettesítheted egy újabb tapasszal.

7. Egy tipp utazáshoz

Egy-egy utazás megviselheti a melltartó kollekciónkat, főleg, hogyha kevés hely van pakolni, és még össze is nyomorgatjuk szegényeket. Szerencsére ma már lehet kapni melltartó-táskát, ami megvédi a kényesebb darabokat a deformálódástól.

8. Pánt nélküli ruhához ne hordj pántos melltartót

Még akkor sem, ha az a pánt szilikon pánt... Nagyon nem szép, amikor egy dögös pánt nélküli ruhát elrontanak egy szilikonpánttal. Válassz inkább egy pánt nélküli melltartót, amely belül szilikonbevonattal biztosítja, hogy ne csússzon le.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések