Köröm trend 2016


A legtöbb mintát mi magunk is el fogjuk tudni készíteni otthon, és nem lesz gond, ha egyszerre több szín is megjelenik körmeinken, akár összemosódnak.
Sablonnal pedig bármelyik geometriai forma megrajzolható egyszerűen.
Francia köröm színesen? Igen!
Lekerekített, ovális, Squared ovális, squoval. A szögletesre formázott körmök ebben a szezonban nem igazán kerülnek fókuszpontba.
Pöttyök itt, ott... Még a körömágy egészen felső részéhez is kerülhetnek. Vagy csak úgy az egyszínűre festett körmökre. Rövid és hosszú fazonnal is divatos lesz a pöttyös köröm.
Jönnek a csíkos (függőlegesen és vízszintesen is), csillogó-csillámos körmök, a trend szerint piros, kék, sárga és semleges színekkel.
Csak a köröm végeire kerül körömlakk, vagy teljes fedőlakkra kerül a francia csík a köröm végeire. Új trend szerint lehet körmünk vége kék, piros is. Hosszú sarkított körmökön kombinálhatjuk a hagyományos halvány rózsaszínt pirossal. Ebben a szezonban ez a két jól mutat majd együtt.
Jönnek az élénk színek szemceruza esetén is, és, ha ügyesek vagyunk, akkor ugyan az a szín kerülhet körmeinke is, mint szemhéjunkra. Szemhéjon egy vonal, és a körmökön ugyan abból a színből szintén egy új stílusú francia lakkozás. A modelleken nyilván el van túlozva a hatás.
Minden ujjunkon legyen ugyan olyan színű a lakkozás, vagy lehet minden körmünk más színű? Mind a két variáció jó lehet trend szerint, de csillámok mindenképpen kerüljenek rá díszítésként. Élénk színek vagy pasztell? Sárga, pink, türkizkék, narancs, vagy a letisztult pasztell színek, mind egyszerre is kerülhetnek körmeinkre.
Az elválasztások nem oda kerülnek, ahol eddig megszoktuk. Ez is az új Francia köröm egyik fajtája. A vonalak azonban legyenek enyhén íveltek. Vízszintesen, srégen, felezve? Ebben az esetben két színt használunk, de jó választás lehet, ha szabadon hagyjuk a köröm egyes részeit, oda nem kerül körömlakk.
Rövid és hosszú körömfazonon is jól mutat a sokszínűség. Egy körmön is megjelenhet a színkombináció, de kerülhet minden ujjunkra más színű körömlakk is. A színeket összemoshatjuk, így lesz szép az átmenet, akár csak a természetben a szivárvány esetén.
Vízszintesen és függőlegesen is futhatnak a csíkok, akár egyszerre több is egy körmön. Sőt, a csíkok különböző színben is követik a trendet. Extrán feltűnő lesz a hatás, ha világos alapra festjük rá a csíkokat.
Magasfényű körömlakkal igazán elegáns lesz a hatás. Válasszunk fémes árnyalatokat. Rövid körmökön jól mutat a fémes hatású vékony csík, de teljes fedéssel is mutatósak lesznek körmeink.
Nem mindenki szereti a harsány színeket, amivel semmi gond nincsen, hiszen ezzel a színnel is mintázhatóak a körmök, akár negatív tér manikűrt formázva vagy geometriai mintákkal. A lényeg, ha két színt használunk egy körmön, akkor azok árnyalatban maximum 2-3 árnyalttal térjenek el egymástól. Pasztell színű körmök inkább rövid és félhosszú körmök esetén ajánlottak.
Az arany szín sosem megy ki a divatból. Csodálatosan csillog a nap fényében. Nagyon elegáns, és minden körömhosszon jól mutat. Tehetünk körmeinkre extra csillámokat, de kétféle árnyalatából az aranynak elválasztásokat is rajzolhatunk squoval vagy negatív tér stílusban.
Mivel az ékszereket csillogásukért szeretjük, nincsen ez máshogyan az ékszerként megmintázott körmökkel sem. Ugyan úgy festjük, mint a szivárvány körmöket, csak a körömlakkok extrán magasfényűek.
Világos vagy inkább sötét sárga árnyalat? Esetleg egy körmön megjelenik több is? Igen! A tavasz a napsütésről is szól, tehát a sárga színt semmi esetre se vessük el köröm trend esetén. Pöttyözhetjük, kerülhetnek csíkok a mintába. A citromsárga minden árnyalata fantasztikusan mutat.
Gyönyörű, hűvös, és vagy szeretjük vagy nem. Ez nem más, mint a kék szín. Szeretjük a kéket, de nem minden árnyalatát? Össze is moshatjuk a kék színeket. Királykék, halvány, úgy is mondhatjuk, bugyi kék, vagy az egészen halvány, szinte a fehérbe hajló világoskék. Cikk-cakk minta, pöttyük, geometriai formák, a kék ebben a szezonban is hódít.
A matt hatással ugyan úgy van a nők többségem, miszerint vagy szereti vagy nem. De ezzel semmi gond nincsen. Míg a színeket bátran kombinálhatjuk, addig köröm divat szerint a hatásokat nem. Ez azt jelenti, hogy matt körmök esetén egyik ujjunkon sem lesz csillogó vagy másmilyen színű körömlakk. Matt körmökre minta sem kerül trend szerint. Ettől lesz teljesen letisztult a matt hatás.
A kontraszt eléréséhez világos és sötét tónusú színeket használhatunk. Egyszerre akár többfélét is. Fekete körömágy felső rész, ezüst körömvég, és mindez egy krémes színre festve. Elegáns, ám igen hűvös hatást kölcsönöz.
Piros körömtrend esetén ebben a szezonban önmagában lesz trendi. Narancssárgába hajló piros, vagy az egészen mély bordó. Csillámos hatás vagy natúr fények? Mind a kettő vadítóan jól néz ki és divatos lesz körmeinken tavasszal és nyáron is. Elegáns, optikailag nagyítja körmünk felületét. Hosszú, félhosszú és egészen rövid körmökön is jól mutat. Az igazán mélybordó körömlakk extrán szexi lesz hosszú körmökre festve.
Egy ecsetvonás és ennyi! Oké, lehet több is, de a lényeg, hogy a minta így készül. Csak egy színt is használhatunk, és a köröm többi részen természetes marad, vagy színes alap lakkrétegre húzzuk meg ecsettel az elmosott mintát. Extrán feltűnő lesz, ha sötét alapon használunk világos színt és fordítva.
Mint a neve is tükrözi, csak semmi feltűnőség, mindezt úgy, hogy mégis kerül minta a körömre. Hasznljunk világos és tiszta színeket, vagy áttetsző alaplakkra fessük meg a geometriai mintát, ami lehet egy kis négyzet vagy kör is.
Többféle színt kombinálva igazán vidámak lesznek körmeink, de, ha valami a letisztult hatást kedveli, két színből is megfestheti a négyzethálót. A variációk tárháza kifogyhatatlan. Alkalomtól is függ, milyen színeket használunk, de első sorban stílusunk a meghatározó. Kockás körmökből is ki lehet hozni az elegáns stílust, de előcsalogathatjuk gyermeki, vidám énünket is.
Ötleteket találhatunk trend szerint a csillogó, akár színes körömökre is. Hogyan kombináljuk az arany és kék árnyalatokat? Egyáltalán gondoltunk volna ennek a két színnek a párosítására? Köröm trend szerint érdemes!
Különleges, de sem mi esetre sem hétköznapi viseletként, hiszen a körömre ragasztott extrán nagyméretű díszek zavaróak lehetnek, de buliba, különleges alkalmakra nagyon is jól illenek. Minél nagyobb a dísz, annál jobb. Tehát ne lepődjünk meg, ha például ilyennel találkozunk.
A sötét szín minden árnyalat követi a körömdivatot. Mindegyik szinte a feketébe hajlik, mégis különleges. Sötét színű körmeinket azonban nem díszítjük, mert ezek a speciális színek önmagukban érik el a kívánt hatást. Félhosszú és hosszú körmökön egyaránt jól mutatnak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések