Kiegészítök fajtái és rendeltetése

 A kiegészítők a ruhák legkülönfélébb tartozékai: sálak, kendők, sapkák, kesztyűk, táskák, erszények, övek, ernyők, derékszíjak, harisnyák stb.


Sálkendő
 A francia cache szóból származik. Manapság a sálkendő elegáns férfiöltözékek fontos kiegészítője, mely népszerűségét nem kismértékben a választék gazdagságának köszönheti. Komoly menedzseröltönyökhöz visszafogott tónusok illenek. A női divatban ismét megjelent, mely az arc egy részének eltakarására szolgál. Alkalmi ruhához vékony átlátszó anyagokból, különböző formákban, míg kabátokhoz vastagabb szövetből készülhetnek.
Sál
Legyenek bár rövidek, hosszúak, keskenyek vagy szélesek- sosem mennek ki a divatból. Csak a kelmék, a mintázatok jellege és a viselés módja változik.

Derékszíj
Ma már a legkülönfélébb anyagokból gyártják. Kétségtelen, hogy a valódi bőr derékszíjak számítanak klasszikusnak.
Az övnek fontos szerepe van a sziluett formálásában és a ruha arányainak kialakításában. Segítségükkel vizuálisan megváltoztathatjuk az alakot, teltebbé vagy vékonyabbá, magasabbá vagy alacsonyabbá akakíthatjuk. Teljessé teszi a képet a megfelelő színű és kidolgozású táska és kesztyű.
Táskák
Általában minden nőnek legalább három táskája van: egy téli és őszi időszakra, hétköznapi használatra, egy nyárra és egy alkalmi táska.
- Hivatali táska: klasszikus, komoly design, közepes vagy nagy méretek, drága, de minimális mennyiségű tartozékok, valódi bőr, kiváló minőség, korszerű anyagok.
- Ünnepi, alkalmi: A divattól és aruhától függő, kicsi és közepes méretek, korlátlan mennyiségű tartozék, határtalan díszítési lehetőség.
- Útitáskák: A ruhastílusától, az utazás céljától függ.
Nyakkendő
Sokfélesége határtalan. Esztétikai funkciót töltenek be, különbözhetnek egymástól stílusban, színben, anyagban, formában és viselésük módjában.
1860-ban jött divatba és azóta gyakorlatilag nem változott: hosszú és toroknál kötik csomóra.
A divat a gyakorlatban változik. Léteznek úgynevezett ,, biztosan nyerő variánsok ,, például: mindig mrgfelelő a közepes szélességű, akkurátusan megkötött nyakkendő, melynek hossza az övig ér.

Van egy angol közmondás: ,,Az igazi gentlemannek lehet egyetlen egy öltönye, de egy tucat nyakkendővel kell rendelkeznie,,Mobiltelefontokok
A kiegészítőkre a stabilitás, sőt a konzervativizmus jellemző. A telefontokok designja nagy változásokon ment keresztül. A tokok lehetnek egyszerű zsebek vagy táskák,de drága anyagból készüljenek, lehetnek díszes kistáskák, hosszú láncon, sőt cowboy pisztolytáska és sok egyéb más formájúak is. Készítésükhöz valódi bőrt vagy műbőrt, velúrt, szőrmét, denimet, műanyagot használnak.
Ékszerek
Az emberek az ékszereket ha nem is jobban, de hosszabb ideje szeretik mint a ruhákat. Óvatosan kell bánni az egyidejűleg viselt ékszerek mennyiségével. Be kell tartani az egységes árpolitikát. Nem megengedett a drága arany ékszer és a műanyag bizsu párosítása.Ügyelni kell a stílus egységére.
Kesztyű
A legrégibb kiegészítő. A kesztyű színét a sáltól vagy a felfedőtől függően választjuk ki.
Ernyők
Divatos kiegészítő. Lehet a presztízs jele vagy árulkodhat tulajdonosa karakteréről.
Ernyőt mindig ruhánk stílusához választunk.
Órák
Kötelező kiegészítővé váltak, bár a férfidivatban egészen különös helyet foglalnak el.A legjobb ha több óránk is van a különböző típusú ruhákhoz.
Szemüveg
Külön figyelmet érdemelnek. A szemüveg kiválasztása elsőrendű kérdés.A színes műanyagból készült extravagáns keretek jók és nagyon stílusosak, de a színük nem mindig illik a ruhánkhoz, ezért több színvariánsra van szükségünk.A keret formája ne emelje ki az arc formáját, sőt, ellensúlyoznia kell.Cipő
A cipő a ruha elválaszthatatlan részét képezi, önmagában kiegészítőnek tekintjük.A cipő választás függ attól is, hogy milyen ruhát viselünk. A farmerhez vagy a nadrághoz a csizma vagy az edzőcipő illik.


bodoroczkiildiko9.webnode.huMegjegyzések

Népszerű bejegyzések