Hogyan viseld idén tavasszal a színeket?

Ez már hivatalos: a színes az új fekete. Az erős színárnyalatokat már nem csak a divatkülöncök viselik, beférkőztek a tömegek életébe.
Vadító piros, titokzatos lila, vidám pink és ragyogó kék árnyalatok diktálják a trendet. Ám ami ennél is érdekesebb, szinte bármilyen árnyalatokat viselhetünk együtt. Ha szabadjára engedem a fantáziám, simán felvehetem a lila selyemnadrágom egy széles aranyövvel és türkizkék blúzzal. A piros szoknyámat egy narancs pólóval. A barna, apró mintás nyári ruhám egy hatalmas pink bőrtáskával. A kevésbé bátrak számára jó hír, hogy az élénk színeket fehérrel hordani is kellően trendi.
Persze ez nem azt jelenti, hogy sutba dobok minden fekete darabot, de a hétköznapokon háttérbe szorulnak – a szürkékkel és a sötétkékkel együtt. Minél élénkebb a szerelésed, annál jobb! Ehhez jönnek a virágok, a csíkok, a csipkék – szóval ledőltek az utolsó falak is, a divat a ragyogásról és a játékosságról szól.
Azóta várok erre, amióta először Indiában jártam. Ez egy olyan befordulós-meditálós program volt, heteken át laktam egy ashramban – ez amolyan spirituális elvonulós hely –, ahol mindennap kétszer három órát üldögéltem a helyi asszonyok között. Szárit hordtunk mindannyian és nekem kedvenc programom volt a hihetetlen élénk színeket, kavargó mintákat figyelni a ruhákon. Akkortájt elképzelhetetlen volt azokból az árnyalatokból akár egyet is átmenteni a mi kis konzervatív európai öltözködésünkbe, de azért én mégis próbálkoztam. Hazatérve a szári anyagokból varrattam magamnak szoknyát, ruhát, blúzt. Érdekes tapasztalat volt, mennyire tetszett mindenkinek a sok szín, hány bókot kaptam, követőkre mégsem találtam.
A színes öltözködésre vagy születni kell, vagy hozzá kell szokni. Úgy gondolom, a színtelen, visszafogott évtizedek után az elmúlt két évben fokozatosan akklimatizálódtunk egy merészebb, élettelibb divathoz, s idén tavasszal, nyáron már egyáltalán nem lesz idegen a szemünknek a látvány. A színek révbe értek, és remélem, egyhamar nem tűnnek el a mindennapjainkból.

Szóval, jöjjön az akvamarinkék, a mélykék, a középkék, az almazöld, a pörkölt mandula – így hívják, látványra inkább rózsaszín –, az eperszín, a narancs, a sárgás vanília, a bíborvörös, a kanárisárga, a türkizkék, a fűzöld, és persze minden, ami neon. Mostantól senki sem marad majd észrevétlen!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések