Házi praktikák narancsbőr ellen.


A házi praktikák kitűnő módszert jelentenek arra, hogy hatékonyabban vehessük fel a harcot a narancsbőr ellen. Belülről, és kívülről egyaránt sokat tehetünk a kellemetlen esztétikai probléma megszüntetéséért, a kötőszövet erősítéséért: a helyes táplálkozás, és a külső kezelések egyaránt segítenek a narancsbőr eltüntetésében.
Petrezselyemtea a narancsbőr ellen
Nemcsak a nagy mennyiségű folyadékbevitel (szénsavmentes ásványvíz, vagy cukormentes tea formájában) segíthet abban, hogy megszabaduljunk a cellulitisztől. A bőr feszesítésére létezik egy egyszerű, de rendkívül hatékony módszer. Friss petrezselymet vágjunk apróra, majd egy evőkanálnyit öntsünk fel forró vízzel. A keveréket öt percig hagyjuk állni, mielőtt megisszuk. Fogyasszunk el naponta egy pohárral az italból: a petrezselyem segít a szervezet salaktalanításában, és a feleslegesen tárolt vízraktárak eltüntetésében.
Tippek a narancsbőr külső kezelésére
A hideg-meleg váltózuhany feszesíti a kötőszövetet, serkenti a bőranyagcserét, és javítja a bőr vérellátását: igazi csodafegyvernek minősül a narancsbőr elleni harcban. Alkalmazzuk hetente többször: zuhanyozzuk le lábainkat, és az egyéb problémás területeket a forró, és hideg vízhőmérsékletet váltogatva. Azonban legyünk óvatosak: fontos a fokozatosság. Ne kezdjük túlságosan nagy hőmérsékleti különbséggel a váltózuhanyt, mert megterheli a vérkeringést. A kávé is kiváló házi praktika cellulitisz ellen: masszírozzunk tusolás körben kávézaccot a bőrbe, körülbelül tíz percen keresztül, majd alaposan mossuk le. A kávézaccot olívaolajjal is elkeverhetjük, így egyenletesebben oszlathatjuk el a bőrünkön, és az ápoló hatást is maximalizálhatjuk.

Kevésbé ismert tény, hogy a burgonya is segíthet a narancsbőr eltüntetésében. Hámozzunk meg, és szeleteljünk fel egy nyers burgonyát, és helyezzük a szeleteket a problémás bőrfelületre. Burkoljuk be egy pamut törölközővel, vagy kendővel, és negyedórán át hagyjuk hatni. A narancsbőr elleni kezeléseket ahát hetente többször megismételhetjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések