Hajápolási tippek


Rövid vagy hosszú. Egyenes, vagy göndör. Zsíros, vagy szára. A fazontól és a színtől függetlenül minden tiniben felmerülnek kérdések a hajápolással kapcsolatban. Milyen sampont válasszak? Hányszor mossak hajat? Árt, ha túl sokat fésülöm? Ezekhez hasonlókérdések tömkelegét lehetne felsorolni. A következőkben néhány jó tanácsot adunk, amitől minden haj egészséges és fényesen ragyogó lesz.
Tippek a zsíros haj kezelésére
A zsírosodás valójában a fejbőrben lévő faggyúmirigyek túltermelődése és az olajos, vagy zsíros fejbőr kialakulása okozza. A samponok kiválasztásánál mindig vegyék figyelembe címkéket a tinik, hogy a hajtípusunknak megfelelő termékkel kezeljék tincseiket. Emellett ajánlott kétszer megmosni hajukat, hogy eltávolítsák a szálakról a felesleges olajokat.
Mit tegyünk, ha típustól függetlenül töredezik a haj?
A töredezett hajvég kezelésének legjobb módszere a gyakori visszavágás, amivel megerősíthetőek a hajszálak. Emellett fontos odafigyelni, hogy a lehető legkevesebb mesterséges hatás érje a hajat. Ebbe beletartozik a festés, göndörítés és egyenesítés egyaránt. Emellett a túl gyakori fésülködést is kerülnie kell a tiniknek, mivel az roncsolja a hajvégeket. A nyári melegben az uszoda klóros vize szintén elősegítheti a töredezést, tehát a strandolás után mindig mossunk hajat.
Hogyanápoljuka száraz hajat?
A hajszárasság oka a faggyúmirigyek alulműködése miatt alakulhat ki. A genetikai tényezők szintén közrejátszanak ebben az esetben is. A száraz haj gyorsan roncsolódik és törik, miközben megjelenésünket is negatívan befolyásolja, ápolatlan külsőt mutatva. A sampon kiválasztásánál ennek megfelelően olyan terméket ajánlott választani, ami pótolja a haj számára szükséges olajokat. A kondicionáláshoz a balzsamozás is hozzátartozik, ami segít megvédeni és ápolni a töredezett szálakat.
Száraz hajúak figyelem!
A hajkiegyenesítés, szőkítés, vagy a gyakori vegyszerekkel dúsított hajfestékek használata egyaránt fokozza a haj állapotának romlását. Ezek helyett törekedjünk a természetességre, hogy hajszálainkban ne tegyünk több kárt. Bár a kamaszok előszeretettel hódolnak a trendeknek, ezek ritkán segítik elő a tincsek ápolását.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések