GYORSMODELL

RUHÁK ÉS KIEGÉSZÍTŐK NÉHÁNY PERC ALATT

1.sz. modell- Nyári blúz

Ehhez a modellhez használjunk vékony, lágyan omló kelmét  ( anyagot).Hajtsuk a textíliát négyrét, vágjuk ki a felnyílás téglalapját ( elől a kivágás mélyebb, mint a háton). A nyakkivágás formája lehet: ovális, V-alakú.2.sz.modell- Pelerin

Ezt a pelerint bármilyen korú hölgy megengedheti magának. A szövettől a díszítési megoldástól függően a pelerin lehet hétköznapi, alkalmi, munkába való vagy otthoni pelerin.

Elkészítéséhez egy nagy kendőre van szükség, melynek mérete 90x90 cm, vagy 120x120 cm.
A kendőt hajtsuk félbe úgy, hogy a színoldala belül legyen. Kössünk csomót a nyitott oldalak sarkaira, majd fordítsuk ki a kendőt. A csomók igy belülre kerülnek.

Vegyük fel a kendőt, mint egy hagyományos kabátot úgy, hogy a karokat a nyílásokon dugjuk ki. Ezzel az egyszerű eljárással egy könnyű pelerint készítettünk. A legjobb, ha nyitott ruhával vagy szarafánnal viseljük.
3.sz.modell- Mellény
A kendő viselésének ezen módja kétségtelenül egyszerű és eredeti. Arról van szó, hogy a kendőből sajátos fazonú mellényt készítünk. Ehhez egy olyan kendőre van szükségünk, amelynek a mérete legalább 120x120 cm.
A kendőt háromszög alakúra hajtjuk és a vállakra vetjük. A kendő sarkait hátrahúzzuk a karok alatt és csomóra kötjük.
A csomónak elég szorosnak kell lennie ahhoz, hogy a kendő ne csúszhasson le a vállakról, de ugyanakkor ne akadályozza a mozgást.4.sz.modell-Csípőkendő

Ennek a sajátos fazonú csípőkendőnek az elkészítéséhez két kendőre van szükségünk, melynek mérete 70x70 cm.
Hajtsuk össze háromszög alakúra a kendőket, majd helyezzük őket egymásra és az egyik oldalon kössünk egy szép csomót. Ezután helyezzük a kendőket a csípőre és a másik oldalon is, majd  kössünk egy ugyanilyen csomót. Ekkor az egyik kendő elől, a másik hátul található.
A design szempontjából itt a következő variánsok jöhetnek szóba: két egyforma kendő használata vagy színben és mintázatban eltérő kendők igénybevétele.


bodoroczkiildiko9.webnode.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések