Az a bizonyos je ne sais quoi, amelyet világszerte minden nő irigyel a francia hölgytársaiktól: stílusosnak, klasszikusnak és szexinek lenni, mindenféle erőlködés nélkül. Franciának lenni életérzés –  10 tipp, amit érdemes ellesni tőlük.
1. A kevesebb mindig több
Ki tudna jobb tanácsot adni az öltözködésben a divat nagyasszonyánál, Coco Chanelnél? A francia tervezőnő szerint mielőtt kilépnél az ajtón, nézz tükörbe és vegyél le egy kiegészítőt. Ám ugyanez érvényes a sminkedre is: a lényeg, hogy ne bonyolítsd túl!
2. A vörös rúzs

Ha igazán francia szeretnél lenni, felejtsd el a szem hangsúlyozását: egy finom alapozás után tedd fel a kedvenc piros színű rúzsod – és másra már nem is lesz szükséged.

3. Egy méregdrága parfüm

A francia nőnek minden nap ünnepnap, és mivel előszeretettel kényezteti érzékeit, nem hagyja a polcon porosodni legkedvesebb luxusmárkájának illatos üvegcséjét. Egy tiszta, egyszerű parfüm a te kiváltságod is lehet – és nem csupán különleges alkalmakkor.
4. Egy szép sál
Minél több, annál jobb! Nem hiába a sál a francia nők kedvenc kiegészítője. Szerezz be néhány természetes színű kendőt, amelyeket ezután játszi könnyedséggel tudsz variálni. Kösd a nyakadba, tekerd a hajadba, de akár a régi kézitáskádat is feldobhatod vele.
5. A kis fekete ruha
Az egyik legkifizetődőbb befektetése a ruhatáradnak, amely mindig és minden helyzetből képes kimenteni. Egy-két jól irányzott kiegészítő, és már kész is az alkalomhoz illő sikkes öltözéked.
6. A balerinacipő
Audrey Hepburn óta tudjuk, hogy egy lapos talpú balerinánál nincs kényelmesebb, praktikusabb és szebb lábbeli. Egy sietős hétköznapon el sem tudunk képzelni praktikusabb viseletet.
7. A hatalmas napszemüveg
Ápol és eltakar. Egy klasszikus barna vagy fekete színű napszemüveg egyetlen francia nő táskájából sem hiányozhat.
8. Felejtsd el a sportos cuccokat!
A sportcipő elegáns ruhával nagyon trendi 2014-ben, egy igazi francia nő azonban soha nem követne el ilyesfajta merényletet a divat ellen. Persze, nem azt mondjuk, hogy az edzőteremben is magas sarkúban egyensúlyozz, egy klasszikus viselethez azonban valljuk be, a legkevésbé sem illenek az élénk színű edzőcipők vagy a sportos fazonú őszi kabátok.
9. Ne mutass túl sok bőrt
Egy vérbeli francia nő anélkül stílusos és szexi, hogy mindent megmutatna magából. És ne feledd: nem csupán a dekoltázsoddal ejtheted rabul az ellenkező nem tagjait: egy csupasz hát vagy egy huncutul felsliccelt szoknya legalább ilyen hatásos tud lenni.
10. Mindig legyél ápolt!
Hiába az összes eddig felsorolt trükk, ha nem gondozod megfelelően a bőröd, elhanyagolod a hajmosást vagy nem tartod rendben a kezeidet. Alakíts ki egy napi szépségápolási rutint és próbáld meg betartani.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések