A szivacsos push-up melltartók kora rég lejárt: sokkal rafináltabb trükköket vethetünk be mellünk észrevétlen formálásáért - legalábbis ruhában. 
Ragasztós mellemelő tapasz
Kissé megereszkedtek már a melleid? Semmi gond, már arra is van megoldás, hogy melltartó nélkül megemeld őket. Ez a trükkös, közepén kettéhajtott tapasz egyesíti a mellragasztó és a szilikonos melltartó előnyeit: egyik felét a mellbimbó fölé kell ragasztani, másik felénél fogva pedig meg kell emelni a mellett a kívánt magasságba, majd a tapasz másik felével rögzíteni. Mivel az eszköz teljesen átlátszó, férfi legyen a talpán, aki tapintás nélkül rájön a turpisságra - ráadásul mivel vízálló tapaszról van szó, nyáron is gond nélkül viselhető.
A kivágott nyári ruhák, hátrész nélküli felsők vagy merész kisestélyik szinte lehetetlenné teszik a melltartó viselését. Bár a nyakba akasztható vagy átlátszó pántok némileg megoldást nyújtanak a problémára, a szakavatottak mégis az öntapadós melltartóra esküsznek. Ez a szilikonból vagy szilikonnal bélelt szivacsból készült eszköz a test melege és az orvosi szilikon segítségével marad a helyén - legalábbis arra a néhány órára, míg szükség van rá. Mivel nincsenek zavaró pántok, sokak szerint kényelmes viselet, de a nagyobb, megereszkedett kebleknek nem biztos, hogy megfelelő alátámasztást nyújt, s a mellek bőrét sem hagyja lélegezni. Arról nem is beszélve, hogy nagyfokú izzadás esetén megtörténhet, hogy egyszerűen leesnek...
Mellragasztó
Az egyik legújabb őrület  a push-up melltartót ötvözi a ragasztóval:. A feltaláló Dawn Jackson kaliforniai kozmetikus, akinek egy idő után elege lett abból, hogy hosszú évek alatt sem találta meg a tökéletes melltartót. Újabb és újabb kebelemelentyűk vásárlása helyett kifejlesztett egy olyan ragasztóstiftet, mellyel csak azért is úgy állhatnak kebleink, ahogy azt mi akarjuk: beleragaszthatjuk a kedvenc melltartónkba, ruhánkba, kicselezhetjük a gravitációt, csak arról nem szól a fáma, hogy este, mikor levetkőznénk, mit tegyünk a fájdalommentes eltávolításért.
Mellbimbótapasz
 A kis eszközt eredetileg nem is nők találták ki: hosszú távot futó férfiaknál jelentkezett gyakran a mellbimbó kidörzsölődésének problémája, s elkerülendő a véres, fájdalmas sérüléseket, a férfiak egyszerűen leragasztották a kényes területet. A nők főleg kisestélyik és vékony anyagú, kivágott nyári ruhák viselésekor veszik hasznát, hiszen így melltartó nélkül is elfedhetik mellbimbóikat.
 Ezek a mindkét oldalukon ragadós csíkok és foltok egyik fele a bőrre, másik pedig a ruha anyagára tapad, így elkerülhetők a kínos villantások. Bármilyen mélyen dekoltált felsőt vagy ruhát felvehetünk, akár le is hajolhatunk: a ruha ott marad, ahová ragasztottuk. Ha mindezt még a már említett stiftes mellragasztóval is kombináljuk, élő Barbie babaként pózolhatunk a legfényesebb partin is.
Nincs értelme a melltartónak?
Miközben nőként kebleink takarásával és igazgatásával voltunk elfoglalva, francia kutatók kiderítették, hogy tulajdonképpen nem is kéne melltartót hordanunk. Nemcsak a hátfájdalmak elkerülésében vall kudarcot, de a mellek megereszkedését sem gátolja meg: azok ugyanis nem attól kezdenek lógni, ha szabadon hagyjuk őket, hanem a hízás-fogyás változásaitól - no meg öröklött alkatunktól. Szerintük bár semmi problémánk nem származik a melltartó viseléséből sem, csupán akkor lenne indokolt, ha sportolás közben zavarnak ugráló domborulataink, vagy ha a mellek alatt kialakuló bőrproblémákat előznénk meg.
Sok kismellű vagy megereszkedett keblű nőnek adott - igaz, csalóka - reményt a mellizomtorna, melytől formás, kerek és feszes ciciket reméltek. Azóta természetesen kiderült, hogy a főleg zsírszövetből álló mell formáján vajmi keveset változtat az alatta elhelyezkedő izomzat edzése, de teljesen mégsem kell lemondanunk a gyakorlatokról: a karok felőli oldalon ugyanis némi mellemelést  kaphatunk cserébe kitartásunkért, így javulhat a keblek tartása, de a szegycsont felőli oldalon vagy a felső területen nem várhatunk semmiféle csodás változást. Annyi azonban tény, hogy egy nem túledzett, de formásan erős mellkason a legtöbb típusú mell még jobban mutat - ha mégsem, akkor még mindig választhatunk a ragasztóarzenálból.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések