40 felett is lehetünk igazi nők!Optikai trükkök

Ha túl széles a vállunk, és nincs éppen hattyúnyakunk, hordjunk V nyakú pulóvert, felsőrészt. Így nem csak nyakunk látszik hosszabbnak, hanem alakunk is karcsúbbnak, vékonyabbnak tűnik. Ha a felsőkarunkon néhány bőrhibát szeretnénk eltakarni, akkor hosszú újjú pulóvert vegyünk fel, vagy - ha meleg van - akkor hordjunk 3/4-es ujjú, laza felsőket. Kecses csuklónkat azonban ne takargassuk, bátran mutassuk meg a világnak.
Bátran a színekkel
A szürke és a fekete a legtöbb nőt öregíti, ráadásul sápasztja. Inkább a pasztelszineket részesítsük előnyben. Pl. a babarózsaszínt, a halványkéket, a vaniliasárgát. De ne riadjunk vissza az élénkebb színektől sem, túlzásokba azonban ne essünk. Soha ne öltözzünk tetőtől talpig pirosba, vagy lilába. Ezeket a színeket inkább egy finom póló, egy különleges táska, vagy egy szép cipő képviselje.
Csak lazán
Egy bizonyos kor felett tanácsos inkább egy számmal nagyobb ruhát felvenni. A laza anyagokból készült ruházat sokkal elegánsabb, sőt, még karcsúbbnak is látszódhatunk, mintha egy feszes ruhába paszíroznánk bele megunkat.  A testhez álló nadrágok, felsők ugyanis külön felhívják a figyelmet az esetleges zsírpárnákra.
Alapdarab
Egyetlen nő ruhatárából sem hiányozhat a klasszikus fehérblúz. A fehér szín mindig üdévé, sugárzóvá varázsolja az arcbőrt. A lazán felhajtott gallér pedig eltereli a figyelmet a nyak és a dekoltázs apróbb ráncairól. Gyakorlatilag bármivel hordható, a farmernadrágtól kezdve a kosztümig.
Bizsu helyett igazi
A hatalmas fülbevalók és olcsó bizsuk 40 év felett már inkább hatnak természetellenesnek, mint elegánsnak. Egy finom igazgyöngy fülbevaló ezzel szemben minden korosztálynak előnyére válik. Nem fontos, hogy gyémánttal legyen díszítve, akár egy kis gyöngy is lehet kellemes és elegáns. Egy azonban nagyon fontos! A gyöngysort nem mindegy, hogy milyen öltözékhez viseljük. Míg egy pulóverrel elegáns hatást kelt, csipkeblúzzal borzasztóan öregít.
És végül - de nem utolsósorban - a fehérnemű
Ha fehérneműt vásárolunk, bátran csalhatunk egy kicsit. A dekoltázsunk ugyanis ellenálhatatlanabb lesz a push-up melltartókkal. Fenekünket pedig speciális alsóneműkkel varázsoljuk formássá. A hasunkra felszedett zsírpárnákat speciális - hasleszorítós alsóneművel - tüntethetjük el. Ha éppen a mellünket találnánk túl nagynak, hordjunk bodyt vagy kicsinyítő hatású melltartót.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések